Tiedän, että sellaisia ulos hamuavia ihmisiä on paljon, jotka haluaisivat laajentaa harrastustaan ulkoilun parissa lyhyisiin päiväretkiin sekä pidemmiksi vaelluksiksi. Luonnollisestikaan alussa ei välttämättä ole kokemusta siitä, millainen väline sopii juuri omaan tarpeeseen.

Kun itse aloittelin retkeilyharrastusta ja päiväretkien jälkeen ostin ensimmäisen rinkan, teltan ja vaelluskengät, en raaskinut satsata heti arvokkaampiin välineisiin, kun ei vielä ollut kokemusta varusteista. Myöhemmin kun ymmärrystä ja kokemusta karttui, tulikin päivitettyä lähes kaikki varusteet pikkuhiljaa kelpoisemmiksi ja ennen kaikkea mukavammiksi vaativimmillekin reissuille.

Jos minulle nyt tulee tarve hankkia uutta varustusta, en tykkää ostaa tuotetta tuntematta sitä. Haluan siitä pitkäikäisen ja miellyttävän retkikaverin.

On myös monia syitä, miksi ei välttämättä tarvitse omistaa jokaista retkeilyvarustetta itse.

RetkiRentin kautta saa vuokrattua jo monenmoisia retkeilyvälineitä. Pidän siitä, että ennen mahdollista oman varusteen hankintaa varusteita pääsee kokeilemaan itse,  eikä päätöstä tarvitse perustaa  kokonaan kuultuihin ja luettuihin mielipiteisiin.

RetkiRent osoittautui jo alusta alkaen positiiviseksi kokemukseksi, ja tähän päivään saakka jokainen vuokraus on onnistunut mallikkaasti. Kuten sanonta kuuluu ”reissussa rähjääntyy”, niin kuluvat myös varusteet. Täytyy antaa tunnustusta vuokraajille siitä, että jos ahkion tai teltan kankaaseen on päässyt syntymään viilto, on niistä palautettaessa informoitu ja asia on saatu hoidettua hyvillä mielin.

Olen käyttänyt RetkiRentiä vuokrausalustana nyt muutaman vuoden pääasiassa vuokraten omia varusteita kanssaretkeilijöille. Vaikka omia reissuja pääsenkin tekemään aina muutamat vuodessa, olisi varusteeni muun ajan tyhjän panttina. Nyt niistä pääsee nauttimaan moni muukin ja sesonkiaikoina kysyntää onkin kovasti. Ovatpa vuokraajat vaihtaneet joskus telttaa keskenään erämaan kupeessakin, kun suunta on ollut sama eikä aikaa palautukselle välissä ole ollut. Tällaisista ”kaikki voittaa” -tilanteista syntyy hyvä fiilis.

RetkRentissä vuokralla olevat varusteeni:

Fjellpulken -ahkio (hinta / yö)
Fjellpulken -ahkio (hinta / viikko)
Hilleberg Keron 3 GT kolmen hengen teltta (hinta / yö)
Hilleber Akto neljän vuodenajan yhden hengen teltta (hinta / yö) 
Hilleber Akto neljän vuodenajan yhden hengen teltta (hinta / viikko) 
Trangia