Kevytretkeily tarkoittaa retkeilytyyliä, jossa tavoitteena on minimoida mukana kannettavien retkeilyvarusteiden paino ja määrä, jotta retkeily ja liikkuminen olisi helpompaa ja mukavampaa. Kevyet retkeilyvarusteet mahdollistavat pidemmät matkat, vähentävät fyysistä rasitusta ja tekevät liikkumisesta tehokkaampaa, mikä voi olla tärkeää esim. hätä- tai selviytymistilanteissa.

Kevytretkeily vaatii huolellista suunnittelua ja sopii parhaiten kokeneemmille retkeilijöille. Retkeä suunniteltaessa on otettava huomioon sääolosuhteet, oma kunto, kokemus ja retkeilyvälineitä tulee osata käyttää ja huoltaa oikein. Aloittelijan on hyvä aloittaa lyhyillä päiväretkillä ja kasvattaa retkien pituutta asteittain. Huolellinen suunnittelu ja valmistautuminen varmistavat onnistuneen ja turvallisen retkeilykokemuksen.

Kevytretkeilyvarusteiden vuokraus on järkevä vaihtoehto

Kevytretkeilyvarusteiden vuokraaminen voi olla järkevää monesta eri syystä. Ensinnäkin ne saattavat olla kalliimpia verrattuna tavallisiin retkeilyvarusteisiin, jonka vuoksi vuokraaminen voi olla edullisempaa kuin varusteiden ostaminen. Kevytretkeilyvarusteet ovat myös usein teknisiä ja niiden valitseminen vaatii asiaan perehtymistä ja retkeilykokemusta. Vuokraamalla varusteet saat neuvoja ja tukea vuokralle tarjoajalta. Lisäksi kevytretkeilyvarusteet ovat yleensä käytössä harvoin, joten niiden säilyttäminen voi olla hankalaa ja huoltaminen saattaa unohtua, joka lyhentää varusteiden käyttöikää. Vähälle käytölle jäävät retkeilyvarusteet kuormittavat myös ympäristöä. RetkiRentissä on vuokrattavana kasvava valikoima kevytretkeilyyn soveltuvia retkeilyvarusteita.

Kevytretkeilyn aloituspaketti

Kevytretkeilyn aloituspaketilla pääset kokeilemaan kevytretkeilyä edullisesti ja näppärästi. Aloituspaketti sisältää kaikki olennaisimmat varusteet: teltan (Helsport Ringstind Superlight 1), rinkan (Haglöfs Vina 40 l), makuualustan ja keittoastian. Pakettiin sisältyy myös Ossi Määtän kirja Kevytretkeilijän opas.

VUOKRAA KEVYTRETKEILYN ALOITUSPAKETTI TÄSTÄ

Kahden hengen teltta Northern Lite Saana Ecolite

Northern Lite Saana Ecolite on suomalainen, osittain kierrätysmuovista valmistettu kevyt kahden hengen teltta, joka sopii pohjoismaisiin olosuhteisiin. Teltta pakkautuu pieneen tilaan ja painaa vain 1.3 kg. Korkeutta teltassa on mukavat 180 cm.

VUOKRAA NORTHERN LITE SAANA ECOLITE TELTTA TÄSTÄ

Kahden hengen teltta MSR Hubba Hubba NX 2

MSR Hubba Hubba NX 2 on kevyt ja kompakti kahden hengen kupoliteltta, joka painaa 1.54 kg. Teltta on suunniteltu kestämään erilaisia sääolosuhteita ja se on valmistettu kestävistä materiaaleista. Teltta on myös ilmava ja siinä on hyvin tilaa kahdelle henkilölle.

VUOKRAA MSR HUBBA HUBBA NX 2 TÄSTÄ

Kolmen hengen teltta Marmot Tungsten Ultralight 3P

Marmot Tungten Ultralight 3P on erittäin kevyt kolmen vuodenajan teltta, jossa on tilaa kolmelle henkilölle tai kahdelle ruhtinaallisesti. Teltan minimipaino on 1710 g. Teltassa on iso päähuone, jossa on kaksi sisäänkäyntiä kahteen eri eteiseen.

VUOKRAA MARMOT TUNGSTEN ULTRALIGHT 3P TÄSTÄ

Yhden hengen teltta Nordisk Lofoten 1 ULW

Nordisk Lofoten 1 ULW (ultra lightweight) on kevytretkeilyyn suunniteltu yhden hengen teltta, joka painaa vain 490 grammaa ja sen pakkauskoko ilman kompressiota on 11 cm x 22 cm.

VUOKRAA NORDISK LOFOTEN 1 ULW TÄSTÄ

Helsport Ringstind Superlight 1 on yhden hengen teltta. Teltta sopii erinomaisesti kevytretkeilijöille, jotka etsivät kompaktia ja kevyttä telttaa, joka on helppo pystyttää ja purkaa ja joka kestää myös tuulista säätä. Helsport Ringstind Superlight 1 on Helsportin kevyin teltta painaen vain 1.04 kiloa, mutta se tarjoaa mukavasti tilaa ja hyvän suojan yhdelle hengelle. Teltassa on myös ilmankiertoa tehostava tuuletusratkaisu, joka minimoi kondenssipisaroiden muodostumista.

VUOKRAA HELSPORT RINGSTIND SUPERLIGHT 1 TÄSTÄ tai TÄSTÄ

 

Makuualusta Therm-A-Rest Trail Lite

Therm-A-Rest Trail Lite on kevyt ja hyvin eristävä kolmen vuodenajan ilmatäytteinen makuualusta, joka painaa 740 g.

VUOKRAA THREM-A-REST TRAIL LITE TÄSTÄ

Satelliittiviestintälaite Garmin Inreach Mini 2

Garmin Inreach Mini 2 on SOS- ja GPS-laite, jonka avulla voi olla yhteydessä ulkomaailmaan etäisissä ja vaarallisissa paikoissa. Laite sisältää GPS-paikannuksen, tekstiviestien lähetyksen ja SOS-painikkeen hätätilanteiden varalta. Laiteella voi myös seurata omaa sijaintia ja sääennusteita. Garmin Inreach Mini 2 on pieni ja kevyt, jonka vuoksi se sopii hyvin kevytretkeilyyn. Laite on myös helppokäyttöinen ja kestävä ja tuo turvaa vaativille retkille.

Retkikeitin Optimus Crux & kattila Litech Trek Kettle

Optimus Crux on pienikokoinen ja kevyt, mutta tehokas retkikeitin. Retkikeittimeen sopivat tavalliset kierteellä olevat kaasupatruunat. Mukana vuokrataan kevyt ja pieni 1.2 litran retkikattila, jossa on non-stick pinnoite. Kattilan kansi toimii myös pienenä paistinpannuna. Retkikeitin pakkautuu kaasupullon pohjaan ja koko setti mahtuu kattilan sisään.

VUOKRAA RETKIKEITIN JA KATTILA /PAISTINPANNU TÄSTÄ

Retkikeitin MSR PocketRocket

MSR PocketRocket on kevyt ja pienikokoinen kaasupullon päälle ruuvattava retkikeitin, joka painaa suojakotelonsa kanssa vain 115 grammaa. Keittimen korkeus on käyttöasennossa 9 cm ja keittoastian tuet levittyvät halkaisijaltaan 12 cm ympyrän leveydelle.

VUOKRAA MSR POCKET ROCKET TÄSTÄ

Retkikeitin Firemaple Star X2

Firemaple Star X2 on suuritehoinen mutta kompakti retkikeitin, jolla kokkaat helposti kahdelle. Kattilan tilavuus 1 litraa ja irtokattiloille/paistinpannulle tulee teline mukana.

VUOKRAA FIREMAPLE STAR X2 TÄSTÄ

Yhden hengen ultrakevyt retkikeitinsetti

Tämä ultrakevyt retkikeitinsetti sisältää seuraavat osat: kaasukeitin 2700 W (25g), titaanikattila 700 ml (63g) ja Wildo Fold-A-Cup 250 ml (25g).

VUOKRAA ULTRAKEVYT RETKIKEITINSETTI TÄSTÄ

Kevyt riippumattomajoitussetti

Tämä riippumattosetti soveltuu erinomaisesti riippumattomajoituksen kokeilemiseen ja kevytretkeilyyn. Paketti sisältää seuraavat osat:

  • DD SuperLight Hammock (305g)
  • DD SuperLight Tarp (550g m.l. kiilat)
  • DD SuperLight Mosquito Net (180g)
  • DD Hammock Sleeve ”snake skin”
  • DD Tree Huggers x 2
  • Therm-A-Rest ProLite Plus R (710g)

VUOKRAA KEVYT RIIPPUMATTOMAJOITUSSETTI TÄSTÄ

Päivitämme artikkelia vielä myöhemmin ja lisäämme kevytretkeilyyn sopivia varusteita!

Katso kaikki vuokrattavat retkeilyvarusteet tästä.