Liukulumikengillä voit kulkea vaivattomasti syvällä lumisessa luonnossa erilaisissa maastoissa. Valmiita polkuja, reittejä tai latuja ei tarvitse seurata ja pääset nauttimaan vapauden tunteesta ja koskemattomista maisemista. Liukulumikengillä luonnossa liikkuminen on parhaillaan rauhoittava ja meditatiivinen kokemus, joka on myös fyysisesti sopivan haastavaa.

Liukulumikengissä yhdistyvät lumikenkien ja metsäsuksien hyvät puolet

Liukulumikenkiä voi kutsua metsäsuksien ja lumikenkien välimuodoksi. Niissä yhdistyvät metsäsuksien ja lumikenkien parhaat ominaisuudet: lumikenkien kantavuus ja pito ja metsäsuksien hiihdettävyys ja luisto. Käytännössä liukulumikengät ovat lyhyet ja leveät sukset, joissa on erittäin hyvä pito.

Lumikengillä tarpomisen sijaan liukulumikengillä kulkeminen on kevyempää ja tarpen mukaan rivakampaa. Voit liukua rinteitä alas ja kivuta ylös ilman, että suksi lipsuu. Metsäsuksiin verrattuna liukulumikengissä on parempi pito. Ketterät, kevyet ja helposti siteistä kannettavat liukulumikengät säästävät energiaa ja mahdollistavat pidemmät matkat. Liukulumikenkiä on myös kokonsa vuoksi helppo kuljettaa autossa.

Liukulumikenkien mukana tulevat yleensä valmiiksi kiinnitetyt yleissiteet, jotka sopivat lähes kaikkiin kenkiin. Siteitä voidaan myös säätää eri pituisille kengille sopiviksi. Liukulumikengillä kuljettaessa tarvitaan myös sauvoja, joissa on tai johon on vaihdettavissa lumitilanteeseen nähden tarpeeksi iso sompa.

Liukulumikenkien vuokraus RetkiRentistä

Liukulumikenkien vuokraus on mainio vaihtoehto, jos aiot retkeillä vain satunnaisesti tai haluat testata eri liukulumikenkämalleja ennen ostopäätöstä. Liukulumikenkäily on lajina vielä kohtalaisen uusi, mutta liukulumikenkiä on valmistettu jo suhteellisen kauan. Erilaisia liukulumikenkävaihtoehtoja alkaa olla markkinoilla jo sen verran, että sopivien liukulumikenkien valitseminen saattaa olla hankalaa. Jos haluat ostaa liukulumikengät, mutta et ole varma mikä malli ja merkki sopii juuri sinulle parhaiten, on liukulumikenkien vuokraus paras vaihtoehto. RetkiRentissä on vuokrattavana useita eri liukulumikenkämalleja brändeiltä, kuten OAC, Polar Ski, Sporten ja Altai. Alla uusimmat ilmoitukset.

Katso kaikki vuokrattavat liukulumikengät tästä linkistä.