Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa, sanotaan mainoksessa. Tämä pitää paikkansa myös retkeilyvarusteiden hankinnassa. Itse olen kyllä tähän tyhmyyteen sortunut montakin kertaa retkeilijänurani aikana – erityisesti alussa, kun en vielä tiennyt, millaiset varusteet olisivat omaan käyttööni sopivimmat. Rinkka on hyvä esimerkki: sen sopivuus omaan käyttöön tulee esille vasta sitten, kun sitä on tarpeeksi kantanut, ja siinä vaiheessa kauppaa ei enää voi purkaa. Itselle sopiva rinkka ei kuitenkaan välttämättä ole huono. Se voi olla jollekin toiselle juuri se parhaiten sopiva.

Tällaisten kokeilujen myötä varastooni on kertynyt erinäisiä varusteita, joita en itse aktiivisesti käytä. Voisin myydä ne, mutta pitemmällä tähtäimellä saan paremman tuoton, kun tarjoan varusteitani vuokrattavaksi. Lisäksi varastossani on varusteita, joita itsekin käytän, mutta suurimman osan ajasta nekin ovat käyttämättöminä pölyä keräämässä. Myös nämä voin laittaa tienaamaan.

Olen laittanut RetkiRentiin tarjolle mm. keittimen, rinkan, teltan ja ahkiopaketin. Nämä kaikki ovat päässeet retkille vuokraustoiminnan kautta. Erityisesti ahkiopaketilla on paljon kysyntää kevättalvella, kun talvivaelluskelit ovat pohjoisessa parhaimmillaan.

Retkeilyvarusteiden vuokraus on järkevää toimintaa paitsi vuokralleantajan, myös vuokralleottajan näkökulmasta. Varsinkin, jos on aloitteleva retkeilijä – ei tarvitse tehdä samaa tyhmyyttä kuin minä, vaan voi ensin vuokrata erilaisia varusteita ja kun mieluinen löytyy, sen voi sitten ostaa omaksi. Tai miksipä sitä ei voisi jatkossakin vuokrata. RetkiRentissähän se on edelleen.

Ei tämä varusteiden vuokraus toki mikään kultakaivos ole, mutta tuloa se on pienikin tulo. Ja kun vuorokausivuokran asettaa kohtuulliseksi, tavara liikkuu.

RetkiRent tarjoaa käyttäjilleen valmiin vuokrasopimuksen, joten vuokrausehtoja ei tarvitse itse alusta saakka miettiä, vaikka kyseessä olisi kalliimpikin tavara. RetkiRentin vuokraehdoissa on kuvattu selvästi miten toimitaan, jos varuste menee käytössä rikki. Eiväthän hyvätkään kamppeet ikuisia ole, ja vahinko voi sattua varovaisellekin käyttäjälle.

RetkiRent on helppokäyttöinen, luotettava ja erittäin tarpeellinen palvelu. Myös provisiot, joita palveluntarjoaja ja maksujen välittäjä (PayPal ja Stripe) perivät jokaisesta vuokraustapahtumasta, ovat hyvin kohtuulliset. RetkiRent tukee myös Suomen luonnonsuojeluliiton työtä.

Vuokraamani retkeilyvarusteet:

Rinkka Deuter Futura Vario 40 + 10
Ahkio + aisat + vetovaljaat
MSR PocketRocket -kaasukeitin
Yhden hengen vaellusteltta Jack Wolfskin Gossamer

Retkeilyblogini: tapanikunnas.net